Platte daken

Is uw platte dak aan vervanging toe omdat deze verouderd is of omdat u momenteel meerdere lekkages heeft?

Platte daken

Waarom een platte dak?

Platte daken zijn heel anders dan punt of hellende daken. De voordelen van platte daken zijn vaak dat meer ruimte onder het dak hebt, je een dakterras kan maken of een groendak, en met witte dakbedekking voor platte daken is het isoleren ook veel makkelijker geworden.

Echter zitten er ook nadelen aan een plat dak, platte daken moeten sneller gerenoveerd worden dan daken moet dakpannen, meer weten over renoveren? Kijk op onze dakrenovatie pagina! De platte daken hebben ook een grotere kans op lekkages omdat de waterafvoer van een plat dak een stuk minder goed is dan die van een schuin dak. Zeker de oudere daken zijn helemaal plat waardoor de kans veel groter is dat het water op het dak blijft staan en dus een lekkage kan veroorzaken. Bij nieuwe “platte” daken is die kans minder groot, die daken hellen namelijk tussen de twee en vijf graden waardoor de afwatering veel makkelijker gaat.

De ruimte onder een plat dak, zoals een zolder, wordt veel sneller warm omdat een plak dak over het algemeen minder isolatiewaarde heeft.  Daarnaast ligt er heel erg vaak zwart leer op zo’n plat dak en zwart absorbeert zonnestralen, dus alle zonnestralen die er op je dak komen zorgen voor de warmte. Bij een schuindak, waar bijvoorbeeld dakpannen op liggen, heb je daar al een stuk minder last van.

Bij een plat dak is daarom isoleren enorm belangrijk, bij nieuwe daken kan je er direct voor kiezen om witte dakbedekking erop te laten leggen. Maar bij oudere platte daken is isolatie heel belangrijk om de zolder op een goede tempratuur te houden, voor meer informatie over isoleren kun je naar onze pagina over dakisolatie gaan.

Waarom T&D Daktechiek

Laat uw dak renoveren door TD Daktechniek en voorkom het leggen van geheel nieuw dak.

Deskundig advies en betrokkenheid

Door onze ervaringen zijn wij gespecialiseerd in alle voorkomende dak werkzaamheden.

Professioneel dakdekkersbedrijf

T&D Daktechniek is hét dakdekkersbedrijf in Oldenzaal en omgeving. Wij gaan altijd voor de beste oplossing.

Wij hebben oog voor detail en leveren kwaliteit.

Wij voorzien u van deskundig advies en brengen de mogelijkheden voor uw dakwerk in kaart.

Platte daken

Onderhoudskosten?

Platte daken brengen vaak meer onderhoudskosten met zich mee, de kans op schade is groter waardoor het blijven controleren op schade nog belangrijker is. Daarnaast is er op een plat dak ook veel meer ruimte voor mossen om te groeien. Zoals u al eerder kon lezen is de waterafvloeiing op platte daken minder goed dan op schuine daken. Een warme vochtige omgeving is de perfecte plek voor mos om te groeien. Mos, en de plassen water, zorgen ervoor dat er een zware druk ontstaat op het materiaal. Die zware druk kan ervoor zorgen dat het materiaal eerder kapot gaat en aan vervanging toe is vergeleken met schuine daken. Maar hoe zit dat dan met een groendak? Een groendak wordt gebouwd op een constructie die dat aan kan. De constructie voor normale platte daken is geschikt voor het extra gewicht van bijvoorbeeld mos. Daarom is mos wel gevaarlijk voor je platte dak en een groendak niet.

Aanvraag formulier

Offerte aanvragen

Vul hieronder het formulier in om in contact te komen met TD Daktechniek