Dakrenovatie

Het is belangrijk dat u een dakrenovatie niet te lang uitstelt. De gebreken kunnen namelijk verergeren, waardoor uw dak volledig vervangen moet worden.

Dakrenovatie

Dakrenovatie nodig?

Hoe goed u uw dak ook onderhoud, de levensduur van een dak is gemiddeld 30 jaar. Bitumen dakbedekking gaat gemiddeld 25 jaar mee, Riete daken minder dan 30 jaar, dakpannen 40 tot 80 jaar en PVC daken zo’n 20 tot 25 jaar. Maar, dan moet het dak wel goed blijven en het kan soms lastig te zien zijn of uw dak nog goed is. Let daarom op de volgende dingen:
    • Zijn er ontbrekende dakpannen of dakleien? Missen er dakpannen of dakleien, dan kan een reparatie genoeg zijn, kijk daarom ook bij onze dakhersteldienst.
    • Verzakkingen van de kroonlijsten of het houtwerk.
    • Houtwerk dat aan het rotten is.
Heb ik een vergunning nodig voor het laten renoveren van mijn dak?
Als u de bestaande materialen wilt laten vervangen is het vaak niet nodig om een vergunning aan te vragen. Wanneer u ervoor kiest om andere materialen te gebruiken bij uw nieuwe dak adviseren wij om te informeren bij uw gemeente. Het kan namelijk zo zijn dat uw gemeente regels heeft omtrent het uiterlijk van de buurt en dan heeft u wel een vergunning nodig om nieuwe materialen te gebruiken.

Waarom T&D Daktechiek

Laat uw dak renoveren door TD Daktechniek en voorkom het leggen van geheel nieuw dak.

Deskundig advies en betrokkenheid

Door onze ervaringen zijn wij gespecialiseerd in alle voorkomende dak werkzaamheden.

Professioneel dakdekkersbedrijf

T&D Daktechniek is hét dakdekkersbedrijf in Oldenzaal en omgeving. Wij gaan altijd voor de beste oplossing.

Wij hebben oog voor detail en leveren kwaliteit.

Wij voorzien u van deskundig advies en brengen de mogelijkheden voor uw dakwerk in kaart.

Dakrenovatie

Waarom wordt er bij een renovatie eigenlijk ook grind op mijn dak gestort?

Het grind zorg voor een langere levensduur van uw dak, het grind voorkomt dat dakbedekking wegwaait. Het zou zonde zijn als u vijf jaar nadat u uw dak gerenoveerd heeft alweer reparaties moet laten uitvoeren omdat de dakbedekking weg is gewaaid. Het grind moet wel rond zijn, als dat niet zo is zitten er dus scherpe randen aan de grindsteentjes. Die grindsteentjes kunnen dan door uw dakbedekking heen prikken en zo kunnen er ook lekkages ontstaan.

Een dakrenovatie kan voor u een hele investering zijn, daarom informeren wij u ook graag over de voordelen van een dakrenovatie.

  1. De waarde van uw woning gaat omhoog wanneer uw dak net gerenoveerd is, net zoals bij dakisolatie krijgen potentiële kopers meer vertrouwen in het huis als ze horen dat het dak “pas” is gerenoveerd. De potentiële kopers weten dan dat ze de komende periode geen rekening hoeven te houden met het renoveren van hun dak.
  2. Uw energierekening gaat omlaag, wat in deze tijd er fijn is. Als uw dak oud of beschadigd is gaat er veel warmte verloren doordat de isolatie niet meer goed is omdat de warme via die scheuren naar buiten ontsnapt.

Aanvraag formulier

Offerte aanvragen

Vul hieronder het formulier in om in contact te komen met TD Daktechniek