Daklekkage

Grote lekkages in uw dak merkt u in de meeste gevallen zelf op.

Daklekkage

Hoe een daklekkage voorkomen?

Stelt u zich voor, u ligt na een drukke dag ziet u in eens een vochtige plek op uw muur. Dan weet u één ding zeker, er is een lekkage en hoe groter die plek wordt hoe groter de schade. Daarnaast hoe zo’n vochtige plek niet de plek te zijn waar de lekkage zit, dat kan op een heel andere plek zijn. Daken in Nederland hebben het zwaar, er valt heel veel neerslag. In de herfst zijn het stormen, in de winter sneeuwbuien en in de lente en zomer hevige onweersbuien.
Dat heeft een grote aanslag op de dakbedekking, de dakbedekking wordt dunner en na een tijd kunnen er scheuren of gaten in komen. En als er een lekkage is, wat dan? De lekkage zelf dichten is gelukkig niet zo heel erg moeilijk, maar de oorzaak van de lekkage achterhalen kan wel een klus zijn. Het beste wat u kunt doen is direct een expert laten komen, die expert kan dan een lekkagedetectie uitvoeren en kijkt meteen naar de complete staat van het dak want voorkomen is altijd beter dan repareren.

Waarom T&D Daktechiek

Laat uw dak renoveren door TD Daktechniek en voorkom het leggen van geheel nieuw dak.

Deskundig advies en betrokkenheid

Door onze ervaringen zijn wij gespecialiseerd in alle voorkomende dak werkzaamheden.

Professioneel dakdekkersbedrijf

T&D Daktechniek is hét dakdekkersbedrijf in Oldenzaal en omgeving. Wij gaan altijd voor de beste oplossing.

Wij hebben oog voor detail en leveren kwaliteit.

Wij voorzien u van deskundig advies en brengen de mogelijkheden voor uw dakwerk in kaart.

Dakisolatie

Wat kunnen de oorzaken zijn van lekkage?

  1. Slecht onderhoud, zoals hierboven te lezen valt hebben daken in Nederland het zwaar en over tijd wordt de dakbedekking minder maar ook kapotte of missende dakpannen kunnen ervoor zorgen dat er lekkage onstaat.
  2. Dieren, volgens kunnen bijvoorbeeld stenen op uw dak laten vallen. Na verloop van tijd kan dat net het laatste tikje zijn waardoor er gaten of scheuren in de dakbedekking ontstaan.
  3. En de schoorsteen dan? Ja, ook die kan lekkage veroorzaken. Zeker wanneer die slecht onderhouden is. Losgeraakte of gebarsten stenen kunnen het probleem zijn maar ook losgeraakt voegwerk kan een oorzaak zijn. Door het missende voegwerk wordt water de schoorsteen ingezogen.
  4. De dakgoot, misschien wel één van de meest bekende oorzaken, kan ook een oorzaak zijn voor lekkage. Zeker in de herfst, wanneer alle blaadjes in de dakgoot komen kan die verstopt raken. Wanneer het water tegen het daklood aan komt kan het water in uw huis komen.
  5. Daklood, wanneer het dak de muur raakt wordt daar daklood geplaatst. Dit om te voorkomen dat water net onder de dakpannen uw huis in komt. Maar ook het daklood staat bloot aan het weer dus kan er bijvoorbeeld roest ontstaan. Door roest is de kans redelijk groot dat er een lekkage komt.

Controleer uw dak dus regelmatig, check de dakgoot en wanneer er dan toch een lekkage is, bel dan direct uw expert.

Aanvraag formulier

Offerte aanvragen

Vul hieronder het formulier in om in contact te komen met TD Daktechniek