Houtrot herstel

 Houtrot zorgt voor vervelende en kostbare problemen. Hoe eerder u houtrot herstel laat uitvoeren, hoe meer kosten u zult besparen in de toekomst.

Houtrot herstel

Hoe ontstaat houtrot?

Houtrot kan enorm snel ontstaan en kan grote gevolgen met zich meebrengen, het is daarom van groot belang om zo snel mogelijk te handelen bij houtrot. Houtrot kan ontstaan bij een hoog vochtpercentage of hoge tempratuur, maar ook door houtworm. U dak kan een klein beetje beschadigd zijn en er kan houtrot in uw houtwerk optreden. Dit komt omdat houtrot heel snel kan ontstaan, bij een vochtpercentage van 25%, zuurstof en tempraturen hoger dan 4 of 5 graden. Bij houtrot kunnen er ook makkelijk lekkages ontstaan wat meer schade aan uw huis kan brengen. Meer weten over lekkages? Kijk dan bij Daklekkage op onze site. Houtrot kan nog veel meer gevolgen voor u en uw huis hebben, door houtrot worden de houtwerken van uw huis en dak aangetast. Het gevolg daarvan kan zijn dat uw dak instort en dan zijn de gevolgen natuurlijk veel groter.

Wij willen dat voorkomen, door snel ter plekke te zijn en u te helpen met uw houtrot. Zoals u eerder kon lezen kan houtrot ontstaan door bijvoorbeeld een scheurtje in de dakbedekking waardoor het hout bloot staat voor het weer. Wij helpen u met uw houtrot en de beschadiging aan uw dak.

Waarom T&D Daktechiek

Laat uw dak renoveren door TD Daktechniek en voorkom het leggen van geheel nieuw dak.

Deskundig advies en betrokkenheid

Door onze ervaringen zijn wij gespecialiseerd in alle voorkomende dak werkzaamheden.

Professioneel dakdekkersbedrijf

T&D Daktechniek is hét dakdekkersbedrijf in Oldenzaal en omgeving. Wij gaan altijd voor de beste oplossing.

Wij hebben oog voor detail en leveren kwaliteit.

Wij voorzien u van deskundig advies en brengen de mogelijkheden voor uw dakwerk in kaart.

Houtrot herstel

Hoe kan ik houtrot herkennen?

Als u te maken heeft met houtrot zult u op het hout een donkere plek zijn en het is vaak wat zachter dan de rest van het hout. Druk voorzichtig iets hards tegen het hout, zoals de achterkant van een schroevendraaier. Veert het hout mee? Dan heeft u waarschijnlijk te maken met houtrot en moet dit snel vervangen worden.

Voorkomen is beter dan repareren, controleer daarom regelmatig uw dak. Hoe eerder u erachter komt dat er houtrot zit hoe makkelijker wij er iets aan kunnen doen en zo kleiner de gevolgen voor u kunnen zijn.

Zoals u eerder las kan ook houtworm een reden zijn voor uw houtrot. Houtworm is een verzamelnaam voor verschillende soorten kevers. De larven van deze kever boren gaten in hout waardoor er houtrot ontstaat en de sterkte van het hout afneemt. Kijk dus goed of u in de buurt van hout kevers ziet lopen. Is dat zo? Dan is de kans groot dat er ook ergens larven zijn. U kunt in uw tuinspeciaalzaak verschillende vormen middelen tegen houtworm kopen, hoe eerder u de houtwormen aanpakt hoe kleiner de gevolgen voor het hout en voor u.

Aanvraag formulier

Offerte aanvragen

Vul hieronder het formulier in om in contact te komen met TD Daktechniek